Vrijwilligers bij Matoekoe

Volunteers at Matoekoe

Feb 1, 2018
Vrijwilligers poseren voor een foto bij aankomst op de luchthaven van Suriname.

Vorig jaar zijn Wouter en Kim naar Suriname gekomen om Matoekoe te bezoeken. Wouter, een goede bekende van Matoekoe, komt jaarlijks een aantal keren voor diverse projecten. Voor Kim was het de eerste keer bij Matoekoe. Zij is geïnspireerd geraakt door alle verhalen van Wouter en wilde Matoekoe met eigen ogen ervaren.

De reden van hun bezoek was voor een project om het woonhuis op Matoekoe een opknapbeurt te geven. Dit project, is mede onder leiding van Thea, in Nederland al gestart. Na een goede inventarisatie van de benodigdheden om het woonhuis op te knappen is Kim een sponsoractie gestart.

 

Vervolgens zijn ook Ria & Geert en Niels & Nelleke afgelopen jaar in contact gekomen met Wouter. Het viertal werkt zelf voor een vergelijkbare stichting in Nederland en na alle verhalen over Matoekoe, raakten ook zij geïnspireerd. Ze hebben zich vrijwillig aangesloten bij het project en zijn op eigen houtje ook een fondsenwerving gestart.

 

De resultaten van beide wervingen zijn hartverwarmend! Met de totale opbrengst kan namelijk niet alleen het woonhuis opgeknapt worden, maar kan heel Matoekoe hiervan profiteren.

 

In december zijn een aantal pallets, met onder andere kleding, spelletjes en materiaal voor de potterij, verscheept naar Suriname. De 4 vrijwilligers zijn eigenhandig naar Suriname vertrokken om deze goederen uit te pakken en het overige geld goed te komen besteden.

 

Helaas heeft de verscheping wat vertraging opgelopen, maar dat betekent niet dat deze 4 vrijwilligers stil blijven zitten. Zo zijn Geert en Niels begonnen aan het opruimen en ordenen van het magazijn én hebben ze een oude oven, die al ruim 15 jaar buiten werking is gesteld, opnieuw aan de praat gekregen. Ria en Nelleke zijn druk bezig om het woonhuis op te vrolijken. Ze hebben samen nieuwe stoffen gekocht en zijn elke dag druk bezig om de stoffen om te toveren tot mooie gordijnen. Kritisch als ze zijn hebben ze een mooie samenstelling gevonden die het hele woonhuis niet alleen opvrolijkt maar er ook één mooi geheel van maakt.

 

We zijn alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet en het resultaat is geweldig!

Bedankt!

 

Dank ook aan alle sponsoren: Scheltus, Stichting K.O.O.K., Rotary Langedijk/HHwaard, Schaapje schaapje, Weleda, collega’s en medewerkers van Scorlewald, Stichting Scorlewald, klanten van Kardeis, Kermikos, Felixx consultance, Artistix, Katex BV en alle vrienden en familie van Kim, Wouter, Ria & Geert en Niels & Nelleke.

Last year Wouter and Kim came to visit Matoekoe.

No items found.

[[nl]]Dank aan: [[en]]Special thanks:

Geert, Niels, Ria, en Nelleke

[[nl]]Onze noden[[en]]Our needs

[[nl]]Doneren[[en]]Donate

[[nl]]Een gift kunt u geven via onze Surinaamse bankrekeningen.[[en]]You may give through our Surinamese bank accounts.

Stg. Heilpedagogisch Centrum Matoekoe


DSB (SRD): 747.77.40
DSB (Euro): 04.43.719

[[nl]]Uiteraard waarderen wij het extra indien u ervoor kiest de overboeking bij uw bank als periodiek in te stellen. [[en]]Of course we appreciate it even more if you choose to set up your deposit as a periodic bank transfer.

[[nl]]Blijf in [[en]]Stay in

Contact

[[nl]]Volg ons op Instagram en Facebook om te weten waar wij mee bezig zijn. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief.
[[en]]Follow us on Instagram and Facebook to know what we're up to. Or sign up for our newsletter.

Social Media

Our Instagram Account

[[nl]]Nieuwsbrief
[[en]]Newsletter

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Up Arrow
[[nl]]NAAR DE Top
[[en]]TO THE TOP

Powered by