vrijwilligers tuin matoekoegordijnen woonhuis matoekoe vrijwilligersVorig jaar zijn Wouter en Kim naar Suriname gekomen om Matoekoe te bezoeken. Wouter, een goede bekende van Matoekoe, komt jaarlijks een aantal keer voor diverse projecten. Kim raakte geinspireerd en is een sponsoractie gestart na haar terugkomst in Nederland. Deze sponsoractie heeft ervoor gezorgd dat Matoekoe 2 pallets met spullen heeft ontvangen. 

Via deze sponsoractie hebben 4 medewerkers van Scorlewald (Niels, Geert, Ria en Nelleke) besloten op eigen kosten naar Suriname te komen en als vrijwilliger te werken bij Matoekoe. Naast de 2 pallets die zijn verstuurd vanuit Nederland hebben de 4 vrijwilligers ook het het opruimen en ordenen van het magazijn én hebben ze een oude oven, die al ruim 15 jaar buiten werking was, opnieuw aan de praat gekregen. Ria en Nelleke zijn druk bezig geweest om het woonhuis op te vrolijken. Ze hebben samen nieuwe stoffen gekocht en waren elke dag druk bezig om deze om te toveren tot mooie gordijnen. Kritisch als ze zijn hebben ze een mooie samenstelling gevonden die het hele woonhuis niet alleen opvrolijkt maar er ook één mooi geheel van maakt.

We zijn hen erg dankbaar voor hun inzet en het resultaat is geweldig! Bedankt!

Dank ook aan alle sponsoren: Scheltus Stichting, Stichting K.O.O.K., Rotary Langedijk/HHwaard, Schaapje schaapje, Weleda, collega’s en medewerkers van Scorlewald, Stichting Scorlewald, klanten van Kardeis, Kermikos, Felixx consultance, Artistix, Katex bv. en alle vrienden en familie van Kim, Wouter, Ria & Geert en Niels & Nelleke.

Hier vindt u de blog van de vier vrijwilligers.